• LinkedIn Social Icon
  • w-facebook

© 2019 by Maria Meller. Proudly created with Wix.com

Dekorationsmålning

  Jag gör det mesta inom dekorationsmåleriet både i gamla och nya hus och  använder så långt som möjligt traditionella material och metoder. Jag blandar oftast mina färger själv och nyanserar på plats för att få så rätt nyans som möjligt och på det sättet också spara i materialåtgång.

  Ibland har kunden en idé som jag förverkligar och ibland behöver jag ge förslag på vad som kunde passa, och ibland får huset styra. Men i slutändan är det alltid ändå kunden som bestämmer.

  I gamla hus kan det handla om att rekonstruera eller retuschera gamla dekorationsmålningar, som eventuellt kommit fram vid en närmare undersökning av väggar, innertak eller golv. Men tyvärr är det så att många av de gamla interiörerna gått förlorade i alltför hårda renoveringar. Man kan dock hitta fragment och då gör jag gärna ett helt nytt mönster inspirerat av det som finns kvar. Är man rädd för att det blir för färggrant med originalfärgerna tar man en mildare färgskala i stället. 

  Jag restaurerar och dekorerar gärna i helheter; T.ex. från att reparera eller ta ner söndrig spännpapp, undersöka färg och tapetlager till att lägga upp ny papp och måla eller tapetsera. På så sätt får jag en riktigare bild och djupare förståelse för hur det kan ha sett ut.

  Jag flaggar för att bevara så mycket av originalet som möjligt för följande generationer att glädjas över!

Låt dig inspireras och tag gärna kontakt!

Maria Meller

Handmålade bårder och väggfält  Golvdekorationer   Imitationstekniker, som ådring och marmorering   Schablonmålning   Stänkmålning   Tapetdokumentation   Restaureringsmålning   Spännpappring  Tapetsering   Skyltmålning   Målning med limfärg och linoljefärg 

Målade rullgardiner

Schablonmålning

Nytt mönster inspirerat av gammalt fragment. Design: Maria Meller